Glad överraskning
På "Mitt klipp" har nu nya avsnitt lagts in nr 8 9 10 och 11.
Vad svårt det är att bestämma sig. Skall köpa en projektor för att visa våra filmer, bilder mm. Det är en djungel av produkter och det svåra är att tyda produktinformationen. Då man inte använder projektor så ofta så vill man ej lägga för stor summa på denna. Tror jag i hittat en hyfsad "Optoma DS306i" Vad tror du!!!!
Sportlovsvecka
Årets sportlovsvecka har varit som den kanske var för när man var barn, SNÖ. I vår trädgård har båda talgoxe, rödhake och koltrast varit och ätit.




Idag har plusgraderna åter kommit och nu är snart snön borta igen, så kanske snart är det tid med trädgårdsarbete????
Renoveringsprojekt
Hallen.
Första steget är ett besök hos färghandlaren och hitta rätta färger. Våra planer är att under mars månad göra det färdigt för att sedan ägna vår tid i trädgården.

Idag var det också tid att så fröer. Gunnel chansar på fröer från våra resor så vi får se vad som händer i vårt miniväxthus.
Här kommer också några nya avsnitt med Rosabussarna, del 6 o 7
Gröna drömmar
Måndagen den 9 februari
Det dröjer inte länge till våren gör intåg i våran trädgård. Nu är det tid att planera sommarens trädgårdsprojekt. Milda vintrar gror ogäset tidigt. Förmodligen kan det snart vara dags för en första rensning. Vårvintern är en bra tid att binda upp klätterväxter, eftersom det är lättare att se hur grenarna löper. Rivstarta våren inomhus och njut av att se hur det gror.

Onsdag morgon

Ingen Auditiontävling
Tråkigt när vi hade lagt ner mycket arbete på filmen men så är det, vill du se inslaget har vi lagt det på Aftonbladets "Mitt klipp"
I torsdags var det årets första spelning med sextetten "Bierabend" på Druidlogen. Fullsatt som vanligt och det var den 35 eller 36 gången vi fick nöjet att vara där. Några bilder från kvällen.



Fler avsnitt inlagda med Rosabussarna i Chile-Bolivia-Peru, del 3 4 o 5
Nu startar vår nästa resa
Chile-Peru
Från det exotiska Chile till det fantastiska Peru går vår resa genom ett storslaget landskap. Vi besöker vingårdar runt Santiago, kollar in den märkliga Måndalen, vandrar längs inkans gamla leder till det fascinerande Machu Picchu och utforskar de märkliga nascalinjerna. Följ med! Det blir en resa du aldrig kommer att glömma.
Vår resa börjar i Chiles huvudstad, Santiago de Chile. Runt Santiago finns det en mängd vingårdar som producerar utmärkta viner och vi stannar givetvis till på någon av dem för att provsmaka ett glas eller två. Vidare åker vi norrut genom inlandets dalar och senare utmed kusten och in i Atacamaöknen, där det aldrig regnar faktiskt. Här uppe finns de stora koppargruvorna och vi passerar städer som Antofagasta och Calama innan vi till sist övernattar någonstans ute i öknen.
Från Calama styr vi österut via ökenstaden San Pedro de Atacama. Vi korsar gränsen in i Argentina på väg mot Humahuaca. Vi arbetar oss hela tiden uppåt i höjd och vår nästa anhalt är Tupiza på den Bolivianska sidan. Bussarna tar oss vidare till Potosi på 4 070 meters höjd. När vi närmar oss de här höjderna är det viktigt att tänka på att ta det lugnt, annars kan man drabbas av höjdsjuka. Drick cocaté, ät lätt och vila mycket. I Potosi utvanns enorma mängder silver en gång i tiden. Även idag bryter man mineraler här och vi har möjlighet att göra en tur in i berget. Stora delar av staden är koloniala med slingrande gator, rikt dekorerade kyrkor och palats. Mest berömt är Mynthuset, Casa de Monedas.
Efter vår tur ute på höga höjder börjar vår resa neråt och vi når landets huvudstad La Paz på ca 3 700 meters höjd. Härifrån kan de som vill besöka Måndalen, med sitt märkliga förstenade bergslandskap, eller shamanernas marknad och studera aymaraindianernas kultur och religion. La Paz är en vacker gammal stad med ett modernt centrum och strax utanför finns världens högst belägna skidort. Vi fortsätter vidare mot Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö på 4 000 meters höjd. Efter det drar vi till Copacabana med dess märkliga katedral och den berömda undergörande madonnan, som namngett den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro. Vi gör rundturer i området bland annat till Solön innan vi åker in i Peru och staden Puno. Härifrån tar vi en tur ut på sjön för att studera uroindianerna, som bor på flytande öar av tortorasäv.
Vårt äventyr fortsätter över den vackra högslätten Altiplanon med sina småbyar och städer, hjordar av lamadjur, alpacas och får. Vi kommer ner till den heliga floden Vilcanotas dalgång och närmar oss inkarikets gamla huvudstad Cuzco. Här får vi ta del av minnen från det fascinerande inkariket. Soltemplet, inkans palats och det mäktiga fortet Sacsahuayaman vittnar om inkakulturens storhet. En av resans stora upplevelser blir vandringen på inkans gamla leder. Vi går tillsammans med indianer till inkastaden Machu Picchu, beläget högt uppe på en klipplatå med den brusande Urubambafloden djupt nedanför. Det vi kommer att få upptäcka tillsammans när vi går in i den gamla staden är en nästan helt orörd plats med sitt Soltempel och altare på den högsta punkten. För att fullborda vår resa i inkafolkets fotspår åker vi tillbaka till Cuzco.
Vår sista vecka inleds i nerförsbacke och på slingrande vägar nedför Andernas bergskedja mot stillahavskusten. Vårt första stopp gör vi vid Nazca. Där finns det möjlighet att göra en flygtur för de som vill och flyga över de mystiska nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Vår färd går vidare mot Ica och Paracas. I det kalla Stilla havet finns det ett oerhört rikt djurliv och ute på Ballestasöarna samlas flockar av sjölejon och miljontals havsfåglar av skilda arter. Resans sista uppehåll är landets huvudstad Lima. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor, ta en titt in i katedralen med erövraren Pizarros mumie, kolla in ärkebiskopspalatset och stadshuset och insupa lite mer kultur innan vi avslutar vår upptäcktsresa och tar flyget tillbaka hem till Sverige.
Häng med här: del 1 och del 2
Spara eller rensa - det är frågan

Så låter det om maken när jag försöker rensa upp i garderoben.
Har börjat röja i klädkammaren och övriga utrymmen för att befria oss från de saker vi ej använt den senaste tiden. Men ack vad svårt att skilja sig från vissa prylar. Bra att ha... Jo, jag tackar. Hur många målartröjor ligger redan i förrådet. Och, å andra sidan, vad har jag för anledning att sitta här och fnysa åt makens samling av kläder?